A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ

Szakács




Képzés nyilvántartásba-vételi száma: E-000430/2014/A049

Szakács

OKJ 3481104

Képzés nyilvántartásba-vételi száma: E-000430/2014/A049

Képzés megnevezése: Szakács

Képzés OKJ száma: 34 811 04

Képzés óraszáma: 900 óra

 

Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség ( minimum 8. évfolyam elvégzésével tanúsított iskolai végzettség)

Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek

Elméleti képzési idő aránya: 30%

Gyakorlati képzési idő aránya: 70%

 

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

A szakács feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek
elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi
színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari
egységekben.

 

A szakképesítéssel rendelkező képes:

napi és alkalmi étrendet, étlapot, időszakos ajánlatokat összeállítani
- az ételekhez a nyersanyagokat és azok mennyiségét meghatározni
- felmérni a meglévő készletek mennyiségét
- árut átvenni
- előkészíteni és rendeltetésszerűen használni a munkaterületet, gépeket, berendezéseket, eszközöket,
kézi szerszámokat
- nyersanyagokat előkészíteni
- a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazni
- különféle ételeket készíteni
- az elkészített ételeket melegen illetve hidegen tartani,
- a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembe vételével az ételeket megtálalni, díszíteni
- a maradványokat kezelni
- a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani
- feladatait az élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelően végezni
- technológiai műveletek leírásait idegen nyelven megérteni, felhasználni

 

A szakképesítés szakmai követelménymoduljainak:

11518-16 Élelmiszerismeret

11561-16 Gazdálkodási ismeretek
12096-16 Szakács szakmai idegen nyelv
12094-16 Ételkészítési ismeretek alapjai
12095-16 Ételkészítési ismeretek
11519-16 Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
11497-12 Foglalkoztatás I.
11499-12 Foglalkoztatás II.

A(z) Szakács tanfolyam díja: 190 000 Ft

A vizsga díja: 40 000 Ft

A(z) Szakács szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés

A(z) Szakács szakképesítés tanulmányi területe:
Szálláshely-szolgáltatás, étkeztetés, vendéglátás (811)

Szakmacsoport: Vendéglátás-turisztika

A(z) Szakács szakképesítéssel leggyakrabban betölthető munkakörök:

  • Diétás szakács
  • Étkezdei szakács
  • Grill szakács
  • Gyermekélelmezési szakács
  • Hajószakács
  • Hidegkonyhai szakács
  • Közétkeztetési szakács
  • Melegkonyhai szakács
  • Pizzakészítő szakács
  • Segédszakács

A(z) Szakács képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Iskolai előképzettség:
iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában

Szakmai előképzettség:
nem

Előírt gyakorlat:
nem

Pályaalkalmassági követelmények:
szükségesek

Szakmai alkalmassági követelmények:
szükségesek

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat:
szükségesek

Szintvizsga:
kötelező

Elmélet/gyakorlat aránya:
30% - elmélet
70% - gyakorlat

A(z) Szakács képzés időtartama: 960 óra

A(z) Szakács megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:

  • 10044-12 Élelmiszer, fogyasztóvédelem
  • 10045-12 Gazdálkodás
  • 10046-12 Szakmai idegen nyelv
  • 10048-12 Ételkészítés alapjai
  • 10049-12 Konyhai kisegítés
  • 10075-12 Ételkészítés

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu



Maradt még kérdése? Hívjon: 44 / 500-138







További képzéseink:



Jelenlegi álláslehetőségek:

Szakács
Helyszín: Budapest III. ker

Szakács / Séf
Helyszín: Budapest XI. ker

Szakács
Helyszín: Budapest

Szakács
Helyszín: Budapest - Budaörs, Pest

Betanított szakács
Helyszín: Budapest

Szakács és Operatív séf
Helyszín: Budapest

Szakács
Helyszín: Budapest

SZAKÁCS
Helyszín: Magyarország

SZAKÁCS
Helyszín: Magyarország

SZAKÁCS
Helyszín: Magyarország

Szakács/szakácsnő
Helyszín: Gödöllő, Pest

Szakács/szakácsnő
Helyszín: Balatonlelle, Somogy

Szakács
Helyszín: Erzsébet, Baranya

Szakács
Helyszín: Veszprém

Szakács
Helyszín: Budaörs, Pest

Pizza szakács
Helyszín: Budapest III. ker

SZAKÁCS/KÍNIA
Helyszín: Magyarország

Szakács
Helyszín: Vác, Pest

Szakács
Helyszín: Budapest V. ker



Már részt vettél képzésünkön? Tervezed hogy jelentkezel? Oszd meg véleményed másokkal is!

Kérdése van?

Hívjon!44/500-138

EUROPASS

Sikeresen levizsgázó hallgatóinknak lehetőségük van Europass idegen nyelvű bizonyítványt kérni.
A kérelemhez csak kattintson az "Europass kérelem" feliratú gombra:




e-Napló

A Horlux Kft. 2013. januárjától az e-Napló rendszerét használja képzései adminisztrálásához.
Oktatóink itt léphetnek be a rendszerbe:




Képző partnereinknek

OKJ vizsgák szervezése

Vizsgaszervezési tevékenységünk saját tanfolyamainkon kívül kiterjed képző partnereink, és megbízóink szakmai vizsgáztatási tevékenységének ellátására is.
A vizsgabefogadó nyilatkozat kiadásához regisztrálnia kell rendszerünkbe - ha már regisztrált partnerünk, jelentkezzen be:

Keress bennünket a Facebookon!

3555

Bizonyítványát nálunk szerezte

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye – Lakatos Ferenc már hosszú ideje tervezte, hogy megpróbál kitörni a munkanélküliség kilátástalanságából. Tervei mellé senki nem állt, hitelt senki nem adott az elinduláshoz és a megvalósításhoz. Az állástalanságból egy vidéken, mély szegénységben élő személynek szinte lehetetlen manapság kikerülnie. Ha mégis akkor az már-már csodával határos. A Kiútprogram nem csodát, csupán lehetőséget ajánl, amelyet egyre többen használnak ki. A lehetőség mellé szükség van elhivatottságra, kemény munkára, és persze kitartásra. Lakatos Ferenc a szabolcsi Hodászon él, és tavaly ismerkedett meg velünk. Megragadta a lehetőséget, és a helyi általános iskola beleegyezésével büfét nyitott az oktatási intézmény területén. A tanárok és a diákok részéről is volt igény a büfé működésére, így rugalmasabban és gyorsabban mehetett annak kialakítása. Mára már egy jól felszerelt büfét találunk az iskola udvaron, amely baráti árakkal várja vásárlóit. Lakatos Ferenc, Hodász


Adatkezelési nyivántartási szám: NAIH-91750/2015