A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ

Húskészítmény gyártó




Képzés nyilvántartásba-vételi száma: E-000430/2014/A009

Húskészítmény gyártó

OKJ 31 541 05

A(z) Húskészítmény gyártó szakképesítés szintje: alsó középfokú részszakképesítés

A(z) Húskészítmény gyártó szakképesítés tanulmányi területe:
Élelmiszergyártás (541)

Szakmacsoport: Élelmiszeripar

A(z) Húskészítmény gyártó szakképesítéssel leggyakrabban betölthető munkakörök:

  • Disznósajtkészítő
  • Hús- és szalonnasózó, pácoló
  • Húsaprító
  • Húselőkészítő
  • Húsfüstölő
  • Húsipari termékgyártó
  • Húsosztályozó
  • Hús-sózó
  • Hússzeletelő
  • Kolbászkészítő
  • Kolbászpározó
  • Pácoló, fűszerező
  • Sonkafőző
  • Sonkatöltő
  • Szalámitöltő
  • Szalonnasózó
  • Szárazáru készítő

A(z) Húskészítmény gyártó szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Nyers vagy hőkezelt, töltelékes vagy darabos húskészítményeket állít elő a szükséges anyagok előkészítésével, aprításával, formázásával, töltésével, tartósításával.A szakkepesites.hu tartalma

A(z) Húskészítmény gyártó szakképesítéssel rendelkező képes:

  • átvenni a munkaterületet
  • anyagokat átvenni, raktározni
  • felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket
  • betartani a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és a minőségbiztosítási előírásokat
  • alapméréseket végezni
  • adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni
  • másodlagos feldolgozást végezni
  • félkész és késztermékeket készíteni
  • hőkezelt töltelékes húskészítményeket gyártani
  • sózott, pácolt húskészítményeket gyártani
  • nyersen érlelt kolbászokat, szalámikat gyártani
  • zsírolvasztást végezni
  • konzervet készíteni
  • tartósító műveleteket végezni
  • befejező műveleteket végezni
  • eszközöket használni, gépeket kezelni, berendezéseket üzemeltetni
  • betartania a tevékenységre vonatkozó technológiai előírásokat

A(z) Húskészítmény gyártó képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Iskolai előképzettség:
alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában

Szakmai előképzettség:
nincs

Előírt gyakorlat:
nem

Pályaalkalmassági követelmények:
szükségesek

Szakmai alkalmassági követelmények:
szükségesek

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat:
szükségesek

Szintvizsga:
nincs

Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:
nincs

Elmélet/gyakorlat aránya:
20% - elmélet
80% - gyakorlat

A(z) Húskészítmény gyártó képzés időtartama: 240 óra

A(z) Húskészítmény gyártó megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:

  • 10926-12 A húsipari és malomipari munkavégzés követelményei
  • 10928-12 Darabolás, csontozás

Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu



Maradt még kérdése? Hívjon: 44 / 500-138







További képzéseink:



Jelenlegi álláslehetőségek:

Hentes
Helyszín: Szigetszentmiklós, Pest

Hentes
Helyszín: Kecskemét, Bács-Kiskun

Hentes eladó
Helyszín: Budapest XIX. ker

Hentes
Helyszín: Kecskemét, Bács-Kiskun

HÚSFELDOLGOZÓ/HENTES
Helyszín: Magyarország

BOLTI HENTES, ELADÓ
Helyszín: Magyarország

Bolti hentes
Helyszín: Mosonmagyaróvár, Győr-Moson-Sopron

Hentes-eladó
Helyszín: Budapest

Hentes
Helyszín: Biatorbágy, Pest

Pályakezdő hentes
Helyszín: Veszprém

Konyha mészáros / Hentes
Helyszín: Budapest

Pályakezdő hentes
Helyszín: Ajka, Veszprém

Hentes
Helyszín: Nyíregyháza, Szabolcs-Szatmár-Bereg

Hentes Hentes
Helyszín: Hajdúbagos, Hajdú-Bihar

Hentes
Helyszín: Kecskemét, Bács-Kiskun

Hentes szakember
Helyszín: Budapest

Hentes
Helyszín: Vecsés, Pest

Hentes
Helyszín: Ajka, Veszprém

Hentes
Helyszín: Érd, Pest

Húsbolti eladó, hentes
Helyszín: Tapolca, Veszprém



Már részt vettél képzésünkön? Tervezed hogy jelentkezel? Oszd meg véleményed másokkal is!

Kérdése van?

Hívjon!44/500-138

EUROPASS

Sikeresen levizsgázó hallgatóinknak lehetőségük van Europass idegen nyelvű bizonyítványt kérni.
A kérelemhez csak kattintson az "Europass kérelem" feliratú gombra:




e-Napló

A Horlux Kft. 2013. januárjától az e-Napló rendszerét használja képzései adminisztrálásához.
Oktatóink itt léphetnek be a rendszerbe:




Képző partnereinknek

OKJ vizsgák szervezése

Vizsgaszervezési tevékenységünk saját tanfolyamainkon kívül kiterjed képző partnereink, és megbízóink szakmai vizsgáztatási tevékenységének ellátására is.
A vizsgabefogadó nyilatkozat kiadásához regisztrálnia kell rendszerünkbe - ha már regisztrált partnerünk, jelentkezzen be:

Keress bennünket a Facebookon!

3555

Bizonyítványát nálunk szerezte

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye – Lakatos Ferenc már hosszú ideje tervezte, hogy megpróbál kitörni a munkanélküliség kilátástalanságából. Tervei mellé senki nem állt, hitelt senki nem adott az elinduláshoz és a megvalósításhoz. Az állástalanságból egy vidéken, mély szegénységben élő személynek szinte lehetetlen manapság kikerülnie. Ha mégis akkor az már-már csodával határos. A Kiútprogram nem csodát, csupán lehetőséget ajánl, amelyet egyre többen használnak ki. A lehetőség mellé szükség van elhivatottságra, kemény munkára, és persze kitartásra. Lakatos Ferenc a szabolcsi Hodászon él, és tavaly ismerkedett meg velünk. Megragadta a lehetőséget, és a helyi általános iskola beleegyezésével büfét nyitott az oktatási intézmény területén. A tanárok és a diákok részéről is volt igény a büfé működésére, így rugalmasabban és gyorsabban mehetett annak kialakítása. Mára már egy jól felszerelt büfét találunk az iskola udvaron, amely baráti árakkal várja vásárlóit. Lakatos Ferenc, Hodász


Adatkezelési nyivántartási szám: NAIH-91750/2015