A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ

TÁJÉKOZTATÁS A GÉPKEZELŐI JOGOSÍTVÁNYOK ÉRVÉNYESSÉGÉRŐL

Sokakat érint a 2009 előtt kiállított "régi" sárga építőgépkezelői jogosítványok kérdése. "Érvényes, nem érvényes, mikor jár le, mit kell tennem a megújításhoz?" - rengeteg ilyen és ehhez hasonló kérdés érkezik hozzánk nap mint nap. E kérdéskörről adunk folyamatos tájékoztatást ügyfeleink részére.

A 2009 előtt kiállított gépkezelői jogosítványokkal kapcsolatban a 40/2009 KHEM rendelet így fogalmaz:
Az építőgépkezelő munkakörök képesítéshez kötéséről és az építőgépkezelők képzéséről szóló 6/1980. (I. 25.) ÉVM-KPM együttes rendelet alapján kiadott építőgépkezelői jogosítvány a bejegyzett géptípus kezelésére jogosít. Az e rendelet 2. mellékletében meghatározott gépcsoportokba tartozó gép kezelésére jogosító építőgépkezelői jogosítvány az emelő- és rakodógép kezelésére 2016. június 30-ig jogosít.

2015. 12. 29-én jelent meg a 40/2009 KHEM rendelet módosítása, amely a "régi" építőgépkezelői jogosítványok érvényességét 2015.12.31-ről meghosszabbította 2016. 06. 30-ig.

Akik 2009 előtt szerezték sárga építőgépkezelői jogosítványukat, újra kell vizsgázniuk azokból a gépcsoportokból, amelyeket továbbra is kezelni akarnak. A vizsga gyakorlati gépkezelésből áll, a sikeres vizsgázók új típusú (ugyancsak sárga) gépkezelői jogosítványt kapnak.
Az új gépkezelői jogosítvány mellett mindenkinek megfelelő OKJ-s gépkezelő bizonyítvánnyal is rendelkeznie kell!

A gépkezelői jogosítvány megszerzésére irányuló hatósági vizsgáinkat és a megkezdéséhez szükséges OKJ képzéseket és vizsgákat is folyamatosan szervezzük.

Kérdéseikkel kapcsolatban állunk rendelkezésre az alábbi elérhetőségeinken!

Kérdése van?

Hívjon!44/500-138

EUROPASS

Sikeresen levizsgázó hallgatóinknak lehetőségük van Europass idegen nyelvű bizonyítványt kérni.
A kérelemhez csak kattintson az "Europass kérelem" feliratú gombra:
e-Napló

A Horlux Kft. 2013. januárjától az e-Napló rendszerét használja képzései adminisztrálásához.
Oktatóink itt léphetnek be a rendszerbe:
Képző partnereinknek

OKJ vizsgák szervezése

Vizsgaszervezési tevékenységünk saját tanfolyamainkon kívül kiterjed képző partnereink, és megbízóink szakmai vizsgáztatási tevékenységének ellátására is.
A vizsgabefogadó nyilatkozat kiadásához regisztrálnia kell rendszerünkbe - ha már regisztrált partnerünk, jelentkezzen be:

Keress bennünket a Facebookon!

3555

Bizonyítványát nálunk szerezte

A Horlux-on keresztül végeztem el egy nyelvtanfolyamot, amelyen a tanárok nagyon felkészültek voltak, segítettek visszaadni a lelkesedésemet (amit már a 8 sikertelen vizsga után elveszítettem) és ott megtudtam egy pár dolgot (például hogy én használtam olyan mondatokat az írásbelin, amelyek abban a témakörben nem megfelelőek) és szerintem ennek is köszönhető, hogy megszereztem az nyelvvizsgámat és ezáltal a már régen várt (3 éve várt) diplomámat. Köszönöm Horlux! Katona Zsuzsa


Adatkezelési nyivántartási szám: NAIH-91750/2015